Another farmers market visit day and again the fridge is full of wild herbs. We missed so much to have them around all the time, since weeks, every farmers market day we come home and cook something with them. Easy, healthy and delicious.
Today we had malllow frittata for the lunch. Leaves of roughly chopped bunch of mallows, sliced spring onions, eggs, corn flour or fine bread crumbs, olive oil, salt, black pepper, dried red chilli flakes. Ta taaa! Enjoy your frittata!
————————————-
Bu hafta pazarda otların arasında yine kendimizi kaybettik ve buzdolabını otla doldurduk. İstediğimiz zaman elimizin altında ot bulunması rahatlığını o kadar özlemişiz ki, haftalardır pazara gittikten sonra eve koşup hemen birkaç çeşit ot yemeği yapıp afiyetle götürüyoruz. Hem kolay, hem sağlıklı, hem de lezzetli.
Bugün pazar dönüşü de ebegümecili kaygana pişirdik. Kabaca doğranmış ebegümeci yaprakları, ince doğranmış taze soğan, yumurta, mısır unu ya da galeta unu (bizim evdeki usûl, kavanoz diplerinde hangisinden arta kalmış varsa bitirmek için o), zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber. Şifa niyetine…
Oh, miss..Yarasın 🙂
Yarama mı? Şifa niyetine yiyiyoruz işte 🙂 .