Salep is a typical Turkish hot beverage which we consume during cold winter days. Salep is named by it’s main ingredient, salep, which is a flour made by the tubers of a plant of orchidaceae family which grows up in Anatolia.
For preparing salep, mix 30 g ground salep with 80 g granulated sugar in a pan. Add 1 litre milk while whisking. Cook ower low heat until getting thick (like a cream soup), meanwhile keep whisking.
Put in a mug and serve with ground ginger and ground cinnamon.
Ben hazır paketlerden alıyorum Aybige.
Tembelim ben, tembel.
Tembellik değil de pratiklik diyelim Tülinciğim. Herhalde şu hayatta tembel denecek en son kişi sensindir hamarat dostum. Biz Londra’ya gelirken, canımız bir şey istediğinde, hiçbir şey eksik kalmasın diye toz salebimizi de sokuşturduk bol miktarda çıkınımıza, şimdi onları tüketiyoruz 🙂 .
İyi yapıyorsunuz. Afiyet olsun.
O çıkında daha kim bilir neler vardır?
Geçen sene koca ekmek kadayıfını tıkıştırıp valize getirdik mesela. Boğazımıza düşkünüz galiba biraz 🙂 .
Biraz mııı ?